Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd, zorgt ervoor dat verlichting, verwarming, koeling, toegangscontrole, beveiliging en eventueel huishoudelijke apparaten met een centraal elektronisch systeem bediend kunnen worden. De bediening kan lokaal en op afstand plaatsvinden, hiermee kan bijvoorbeeld onderweg van het werk vast de verwarming worden aangezet.

De mogelijkheden zijn onbeperkt, bijna alles kan worden geautomatiseerd. De beperkingen zijn voornamelijk de kosten en eventuele (bouw)technische uitdagingen. Hou rekening met aanzienlijke opstartkosten, maar dat is geheel afhankelijk van de wensen.

Twee mooie voorbeelden van al ver ingevoerde Nederlandse domotica installaties zijn Bwired en WiredHouse.

 

domotica

 

AlbertsHouse is voorzien van een Domotica systeem. Op de website zijn al veel dingen zichtbaar zoals verschillende temperaturen, rookmelders, verbruik AV installatie, verlichting, de server (status) etc. De installatie wordt regelmatig uitgebreid, dus hou de website in de gaten.

Via het menu AlbertsHouse kan je zien hoe de installatie is opgebouwd, van alle onderdelen is een pagina met uitleg en (technische) specificaties beschikbaar. Bij de voortgang kan je zien hoe ver de installatie is gevorderd.